Tijd  12 uur 3 minuten

Coördinaten 3687

Geüpload 5 augustus 2019

Uitgevoerd augustus 2019

-
-
3.348 m
2.158 m
0
9,4
19
37,61 km

138 maal bekeken, 6 maal gedownload

nabij Fanlo del Valle de Vío, Aragón (España)

CAT / CAST.

Circular al Mont Perdut des de Nerín.

- Agafem el bus de Nerín a les 5'45 i arribem a lloc a les 6'30, començem ja en lleugera pujada i un cop a dalt agafem un camí molt evident que passa tota l'estona per la dreta de la "faja" i direcció sempre al refugi de Góriz que ens queda lluny al fons de la vall.
Quan passem per el pic de Custodia que ens queda a la nostra dreta, el sender baixa un xic just on hi ha una fita gran, aquí hem d'anar a la dreta per anar a buscar el coll de Góriz, a partir d'aquí s'ha d'anar seguint el track, trobarem algunes fites perquè hi ha més d'una opció per pujar a punta de las olas i ens podem perdre, nosaltres ho vam trobar molt bè i el track està perfecte fins a punta de las olas que s'hi arriba per una canal molt fàcil i que no tè cap complicació de res.

1- cim punta de las olas 3.002m

-Anem a buscar el Baudrimont SE, per això només hem de traçar una diagonal cap a la dreta i pujar seguint les marques, hi ha alguna grimpadeta però és molt fàcil.

2- cim Baudrimont SE 3.026m

-Un cop a baix pugem al pic d' Anyisclo o Soum de Ramond per un camí tartera molt evident.

3- pic d' Anyisclo o Soum de Ramound 3.254m

-Baixem pel mateix itinerari i un cop a baix anem a trepitjar el Baudrimont NW aprofitant una terrasseta molt fàcil que haurem de fer servir les mans però sempre per terreny segur arribarem al cim.

-4-pic de Baudrimont NW 3.045

-Baixem a baix i fem una llarga diagonal a la dreta intentant perdre poca alçada fins als peus del pic de la Espalda de Esparrets, pugem per una canal podrida i ja som al cim.

5- Espalda de Esparrets 3.077m

-Baixem pel mateix itinerari i desfem el camí direcció al Baudrimont NO, girem a la dreta i pugem per una ampla pala que la trobem nevada ( grampons ) pugem fent escaleta i com podem arribem a dalt el coll, girem a la dreta fem una carena plana i ja encarem la última pujada al Mont Perdut.

6- Mont Perdut 3.355m

-Baixem escupidera a matxete i al llac gelat decideixo anar a Góriz, em fa mal el genoll i farè anar lent al company, o sigui que aquesta part del track només la fa el pika, són 8,5 km's més que recòrrer que ell fa en 2,50h del llac al llac i fent 6 tresmils més:

7- Tuqueta de Marboré 3.095m
8- Pic de Marboré 3.248m
9- Pic Cascada Oriental 3.161m
10- Pic central de la Cascada 3.106
11- Pic Cascada Occidental 3.095m
12- Pic Espalda de Marboré 3.073m

- Ens retrobem al refugi de Góriz i realitzem els 6 km's que separen el refugi de l'autobús que ens portarà a Nerín que agafem pels pèls !

- Poso díficil a dificultat tècnica més que res per la llargada del recorregut, tècnicament no és difícil si bè s'han de conèixer una mica les tècniques d'alta muntanya.

- Si no és vol completar tota la ruta es pot fer el que vaig fer jo retirant-me al llac gelat o inclús un cop al Mont Perdut baixar per Punta de las Escaleras i així trepitjar una altra tresmil.
fins al llac gelat i baixar a Góriz i a Nerín surten: 2.000+ i gairebè 29 km's.

-La ruta és 100x100 fiable, que la gaudiu!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CAS:

Tomamos el bus de Nerín a las 5'45 y llegamos a sitio a las 6'30, empezamos ya en ligera subida y una vez arriba cogemos un camino muy evidente que pasa todo el tiempo por la derecha de la "faja" y dirección siempre el refugio de Góriz que nos queda lejos en el fondo del valle.
Cuando pasamos por el pico de Custodia que nos queda a nuestra derecha, el sendero baja un poco justo donde hay un hito grande, aquí tenemos que ir a la derecha para ir a buscar el puerto de Góriz, a partir de aquí hay que ir siguiendo el track, encontraremos algunos hitos porque hay más de una opción para subir a punta de las olas y nos podemos perder, nosotros lo encontramos muy bien y el track está perfecto hasta punta de las olas que se llega por una canal muy fácil y que no tiene ninguna complicación de nada.

1- cima punta de las olas 3.002m

-Vamos a buscar el Baudrimont SE, por ello sólo tenemos que trazar una diagonal hacia la derecha y subir siguiendo las marcas, hay alguna trepada pero es muy fácil.

2- cima Baudrimont SE 3.026m

-Una vez abajo subimos al pico de Anyisclo o Soum de Ramond por un camino tartera muy evidente.

3- pico de Anyisclo o Soum de Ramound 3.254m

-Bajamos por el mismo itinerario y una vez abajo vamos a pisar el Baudrimont NW aprovechando una terracita muy fácil que tendremos que usar las manos pero siempre por terreno seguro llegaremos a la cima.

-4-pico de Baudrimont NW 3.045

-Bajamos abajo y hacemos una larga diagonal a la derecha intentando perder poca altura hasta los pies del pico de la Espalda de Esparrets, subimos por una canal podrida y ya estamos en la cima.

5- Espalda de Esparrets 3.077m

-Bajamos por el mismo itinerario y deshacemos el camino dirección al Baudrimont NO, giramos a la derecha y subimos por una ancha pala que la encontramos nevada (crampones) subimos haciendo escalerilla y cómo podemos llegamos arriba el cuello, giramos a la derecha hacemos una cresta plana y ya encaramos la última subida al Monte Perdido.

6- Monte Perdido 3.355m

-Bajamos escupidera a Matxete y en el lago helado decido ir a Góriz, me duele la rodilla y hare ir lento al compañero, o sea que esta parte del track sólo lo hace "el Pika" , son 8,5 km s más que recorrer que él hace en 2,50h de lago a lago y haciendo 6 tresmiles más:

7- Tuqueta de Marboré 3.095m
8- Pico Marboré 3.248m
9- Pico Cascada Oriental 3.161m
10- Pico central de la Cascada 3.106
11- Pico Cascada Occidental 3.095m
12- Pico Espalda de Marboré 3.073m

- Nos encontramos en el refugio de Góriz y realizamos los 6 km s que separan el refugio del autobús que nos llevará a Nerín que cogemos por los pelos!

- Pongo díficil a dificultad técnica más que nada por la longitud del recorrido, técnicamente no es difícil si bién se deben conocer un poco las técnicas de alta montaña.

- Si no se quiere completar toda la ruta se puede hacer lo que hice yo retirándome en el lago helado o incluso una vez al Monte Perdido bajar por Punta de las Escaleras y así pisar otro tresmil.
hasta el lago helado y bajar a Góriz y a Nerín salen: 2.000+ y casi 29 km s.

-La ruta es 100x100 fiable, que la disfrutéis !!!
piek

cim del Mont Perdut

piek

Espalda esparrets

piek

Baudrimont NO

piek

Anisclo

piek

Baudrimont se

piek

Punta olas

Bergpas

Coll de Góriz

piek

Pic de la Cascada Occidental

piek

Pic Central de la Cascada

piek

Pic Cascada Oriental

piek

Pic de Marboré

piek

Tuqueta de Marboré

piek

Espalda de Marboré

2 commentaren