-
-
37 m
3 m
0
5,0
10
20,08 km

5044 maal bekeken, 158 maal gedownload

nabij Torroella de Montgrí, Catalunya (España)

CAT. L’itinerari ens permet recórrer alguns dels territoris que durant l’edat mitjana van formar part de l’antic comtat d’Empúries, tals com els castros (‘castells’ en llatí) de Bellcaire d’Empordà, de la Tallada i de Verges. Les desavinences entre el comte emporità i la corona catalana, posseïdora de la vila reial de Torroella de Montgrí, van fer que el territori patís modificacions considerables a causa de les estratègies politicomilitars d’uns i altres: el 1302 es fa anul·lar el braç nord del Ter, cosa que va provocar que les terres del rei s’inundessin més sovint i que, al llarg del temps, el port de Torroella, situat a la desembocadura del Ter, desaparagués per l’acumulació de sediments.

La ruta segueix totalment la Xarxa de Cicloturisme i, per tant, esta senyalitzada en tot el seu recorregut.

ESP. EI itinerario nos permite recorrer algunos de los territorios que durante la edad media formaron parte del antiguo condado de Empúries, tales como los castros ('castillos' en latín) de Bellcaire d'Ernpordá, la Tallada y Verges. Las desavenencias entre el conde ampurdanés y la corona catalana, poseedora de la villa real de Torroella de Montgrí, hicieron que el territorio sufriera modificaciones considerables a causa de las estrategias políticomilitares de unos y otros: en 1302 se hizo anular el brazo norte del Ter, cosa que provocó que las tierras del rey se inundaran más a menudo y que,a lo largo del tiempo, el puerto deTorroella, situado en la desembocadura del Ter, desapareciera debido a la acumulación de sedimentos.

La ruta sigue totalmente la Red de Cicloturismo y, por lo tanto, está señalizada en todo su recorrido

FR. L' itinéraire vous permet de parcourir quelques-uns des territoires qui faisaient partie,au Moyen Áge, de I'ancien comté d'Empúries, notamment les castros ('chateaux' en latin) de Bellcaire d'Ernpordá, de la Tallada et de Verges. Les désaccords entre le comte d'Empúries et la couronne catalane, a laquelle appartient le bourg royal de Torroella de Montgrí, ont donné lieu a de considérables modifications du territoire a cause des stratégies politico-militaires des uns et des autres : en 1302,Ie bras nord du Ter fut annulé, ce qui entrainé une inondation plus fréquente des terres du roi et la disparition, au fil du temps, du port de Torroella, situé dans l'embouchure du Ter, a cause de l'accumulation des sédiments.

Le circuit suit tout le Réseau de Cyclotourisme; iI est done signalé sur tout le parcours.

GB. This route enables you to cover some of the territory that during the Middle Ages made up part of the old county of Empúries,such as the castros ('castle' in Latin) of Bellcaire d'Ernpordá, La Tallada andVerges.The disagreements between the Count of Empúries and the Catalan crown, to which the royal town ofTorroella de Montgrí belonged, meant that the territory underwent considerable changes thanks to the political and military strategies of each side.ln 1302, the northern branch of the River Ter was annulled, which meant that the king's lands flooded more often, and over time, the port ofTorroella, at the estuary of the Ter, disappeared due to an accumulation of sediments.

The route follows the Cycle Touring Network and is, therelore, signposting along the entire route.


Commentaar