Tijd in beweging  23 minuten

Tijd  40 minuten

Coördinaten 444

Geüpload 31 juli 2018

Uitgevoerd juli 2018

-
-
193 m
47 m
0
0,7
1,4
2,88 km

219 maal bekeken, 2 maal gedownload

in de buurt Mas Isaac, Catalunya (España)

A la part superior esquerra de l’urbanització de can Isaac o Isach ( es troba escrit d’ambdues formes),l’any 1987, tot fent les obres d’obertura d’un vial, de forma casual per part de dos membres del Geseart, es va fer la troballa d’aquest poblat del neolític.
Considerat com l’únic conservat de la seva época a Europa, després d’un periode de reconstrucció i excavacions, es va obrir com visitable al juny de 2003.
Parkeren

Sortida

Aquesta ruta està començada a gravar a l'entrada de l'urbanització de can Isaac, a 1 km. de Palau Saverdera en direcció a Pau.
Archeologische opgraving

Poblat neolític de can Isach

S'ha reconstruït una de les quatre cabanes i s'han trobat restes de fa 6000 anys. La superfície excavada ocupa uns 1.000 metres quadrats,té un tanca metàl·lica que l’envolta, amb porta d’accès oberta i a dia d’avui amb forces herbots a tot el recinte…..
Informatiepunt

Pal indicador

Situat a 5 metres del carrer, indica l'inici del camí per visitar el dolmen de mas Bofill, a uns 30 metres.
Archeologische opgraving

Dolmen de mas Bofill

L'entrada del dolmen és feta amb paret de pedra seca, com si fos una barraca dels olivars.
Archeologische opgraving

Dolmen de la Devesa

Continuant pel corriol que puja paral•lel a la tanca, tot seguint la senyalització, entre matolls i rocam, amb curta però forta pujada, arribarem en uns 10 minuts al dolmen de la Devesa. És un sepulcre de corredor, amb passadís d’entrada estret i cambra allargada. Des d’aquest indret es gaudeix d’una bona panoràmica de l’urbanització i de la plana empordanesa.
Boom

Arbre caigut

Alzina surera gran, tombada al mig del camí.
Parkeren

Inici per l'altra banda

L'itinerari també es pot començar des de aquest punt, situat a la pista d'accés a l'antiga pedrera de quars del mas Oriol.

Opmerkingen