Tijd  één uur 56 minuten

Coördinaten 617

Geüpload 31 januari 2019

Uitgevoerd januari 2019

-
-
1.258 m
800 m
0
1,1
2,2
4,47 km

59 maal bekeken, 3 maal gedownload

nabij Turbiás, Catalunya (España)

Itinerari (linial en descens): Turbiàs (1235 m) – Sant Iscle i Santa Victòria (1226 m) – Carretera d’Albet (879 m) – Font del Morilló (835 m) – Passera del riu de Castellbó (831 m) – Castellbó (802 m).

Temps efectiu: 1h35’

IBP = 28
Veure anàlisi completa:
https://www.ibpindex.com/ibpindex/ibp_analisis_completo.php?REF=37581397312795&LAN=es&MOD=HKG

Continuem descobrint la Vall de Castellbó, sorprenent paratge de l’Alt Urgell, encara força poc conegut si no és per la presència de l’estació d’esquí de fons de St. Joan de l’Erm. Farem una part del camí vell que unia els pobles de l’antic vescomtat de Castellbó que unia els pobles de l’Alt Urgell, Andorra i el Pallars. Camí recuperat i molt ben senyalitzat que iniciarem al llogarret de Turbiàs on estem molt ben allotjats a Cal Gatnau (http://www.calgatnau.info/). És tracta d’una excursió en baixada suau per sender de molt ben fer i que es ideal per anar amb nens. Només s’ha de fer un tram curt de la carretera secundaria que porta a un altre dels pobles de la vall (Albet).

Atenció, aquesta excursió obliga a disposar de vehicles als punts d’inici i final si no es vol haver de desfer el camí en pujada. A més l’excursió es pot ampliar fins a Montferrer o també en sentit contrari cap amunt vers St Joan de l’Erm (veure ruta a St Joan de l’Erm Vell a: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/del-refugi-de-la-basseta-a-sant-joan-de-lerm-vell-32675272

En el primer tram d’aquesta contemplarem l’església de Sant Iscle i Santa Victoria a Turbiàs, així com algunes antigues cases en runes i les dues cases rurals que hi ha. En canvi, al tram final ens elevarem sobre la vall pel vessant oposat a Castellbó i tindrem unes vistes magnífiques sobre aquesta històrica vila amb vestigis medievals (col·legiata de Santa Maria i ruïnes del castell) i càtars (ruïnes de Costoja).

Al llarg del camí gaudirem amb els canvis de vegetació, de les extenses pinedes de la part més alta de les serres a les rouredes i la vegetació de ribera a la part baixa de la vall. Passarem per la Font del Morilló i travessarem el riu de Turbiàs per dos passeres de fusta. Una ruta per fruir de la natura amb tranquil·litat i descobrir vells pobles ben plens d’història i de vivències que cadascun imaginarà de la seva millor manera. Bon camí i bones reflexions!
Waypoint

001 - Turbiàs

1240 m altura
Waypoint

002 - Sant Iscle i Santa Victòria

Església
Waypoint

003 - Carretera d'Albet

Sendero
Waypoint

004 - Font de Morilló

Waypoint

005 - Passera del riu de Castellbó

Waypoint

006 - Castellbó

Commentaar