-
-
264 m
8 m
0
15
30
59,6 km

146 maal bekeken, 6 maal gedownload

nabij L'Hospitalet de Llobregat, Catalunya (España)

Nous espais i buscant l'ombra per regular la calor amb bona companyia. Finalment, una necessària i molt recomanable hidratació.

MINAS DE ROCABRUNA. L’explotació minera dels turos pròxims a Gavà ve de lluny. Ni ha proves arqueològiques dels ibers com els primes miners. Continuaren els romans que seguiren els treballs per extreure’n els metalls. A l’edat mitjana els terrenys estigueren sota el domini del senyor d’Eramprunyà. El mètode tecnològic per treure el ferro de les roques era la farga catalana, al 1068 ja es documenta una farga per extreure el ferro al nucli antic de Gavà.

L’explotació va continuar en diferents èpoques. El 1878 foren abandonades fins una altra etapa que va durar de 1885 fins 1908.

L’última fase d’explotació data de 1940 i 1950, la família de Francesc Cambó va comprar els terrenys del turó de Rocabruna i va fundar l’empresa Ferro minera Catalana propietat del gendre den Francesc Cambó en Ramon Guardans. Aquesta empresa va rellançar l’explotació, construint casetes pels obrers, túnels, vies, vagonetes i una tremuja que encara es conserva a l’actualitat. Les mines estigueren en funcionament fins la segona meitat dels anys 50, les galeries que es conserven són las d’aquesta darrera època.

Commentaar