Mada99mc

Coördinaten 429

Geüpload 6 februari 2016

-
-
30 m
-1 m
0
5,1
10
20,52 km

313 maal bekeken, 5 maal gedownload

nabij Alcúdia, Islas Baleares (España)

Aquesta ruta es farà per la part d'Alcúdia. Té un total de 20 km amb poques pujades una mica intenses, amb unes vistes espectaculars tant de platjes com de cales. És molt bona de fer i divertida.
Waypoint

Platja de Sant Pere

Aquest arenal flanquejat per roques té un gra fi de color blanc i les diferents residències construïdes en primera línia han minvat el sistema dunar, encara que la vegetació circumdant, card, borró o la pineda, continuen realitzant la seva funció de fixar aquest substrat.
Waypoint

Platja de Sant Joan

En aquesta península s'alça Castell ("castell") de Manresa, una fortificació construïda sobre una plana de 28 metres per defensar la badia de Pollença, que es complementa amb la Fortalesa, aixecada a l'altra banda d'aquesta mateixa rada. Uns centenars de metres, a ple sol, separen aquesta platja de l'esmentada fortificació. Aquest arenal, flanquejat per roques, té un gra fi de color blanc i les diferents residències construïdes en primera línia han minvat el sistema dunar, encara que la vegetació circumdant, card, borró o la pineda, continuen realitzant la seva funció de fixar aquest substrat.
Waypoint

Es Barcarés

És Barcarès descriu una petita cala enfront d'un illot. És d'aquests llocs atemporals en el qual es té la sensació que el temps passa poc a poc. En aquesta petita cala hi ha unes petites platgetes de variada composició. Curiosament la major d'aquestes platges de prop de 100 metres roman gairebé sempre solitària. És un dels laterals el lloc triat pels banyistes. Tot just un petit espigó i un parell de caletes d'enormes pedres. Aquest discret i alhora modest lloc és dels més freqüentats pels alcudiencs, potser perquè aquesta va ser la platja on generació rere generació els alcudiencs se citaven per refrescar dels rigors de l'estiu i passar el dia. I així ha quedat en el subconscient col·lectiu, sobretot de la gent gran del lloc.
Waypoint

Sa Marina

En aquest tranquil tram del litoral alcudienc es barreja les roques amb una sorra de color cendra, producte de l'acumulació d'alga posidònia, el que provoca una desagradable olor. No obstant això, en els seus voltants s'alça una urbanització de nom homònim i diversos establiments vacacionals. Aquestes característiques morfològiques i ambientals fan que aquesta costa sigui poc freqüentada pels residents de les rodalies o els turistes, però es registren molts campistes, encara que aquesta activitat està prohibida. Tot i així, Platja sa Marina té un inexistent desnivell i una aigua tranquil·la, el que suposa que davant la costa es calin embarcacions petites. A tres milles marítimes es troba la instal·lació marítima més propera, Port de Pollença.
Waypoint

Alcanada

Aquesta platja tranquil·la té escassa sorra i és abundant en còdols i algues. Pins enormes pròxims a la riba tanquen aquest rocam. Aquesta incòmoda superfície de cap manera actua de manera dissuasòria, ja que registra una afluència mitjana de famílies els caps de setmanes, així com turistes. També és habitual que s'acampi en els seus voltants, tot i que malgrat prohibició sobre aquesta activitat. La zona d'Alcanada, oberta als vents del sud-est-sud-sud-oest, es presenta unes condicions excel·lents per fondejar una embarcació. El navegant trobarà un fons de sorra fina, encara que haurà de mantenir-se alerta, ja que en el costat est de Platja de l'Alcanada ha uns baixos, per la qual cosa es recomana que es cali en el centre d'aquesta porció de litoral. A 1,8 milles marítimes s'hi troba la instal·lació portuària més propera, Port d'Alcúdia.

Commentaar