Tijd  6 uur 26 minuten

Coördinaten 519

Geüpload 23 september 2018

Uitgevoerd september 2018

-
-
1.050 m
682 m
0
1,4
2,7
5,49 km

303 maal bekeken, 13 maal gedownload

nabij Collbató, Catalunya (España)

Via: Infidel
Zona: Montserrat, Cara de Mico
Aproximació: 1 hora
Retorn: 45 min
Duració de la via: 3 hores
Recorregut: 120 m (35+30+25+33)
Dificultat: V+/Ae
Equipament: parabolts grocs (Guillem Arias, 2011)
Sortida / Arribada: Monestir de Montserrat (730 m)
Punt culminant: La Cara de Mico (1.072 m)
Distàncies i desnivell acumulatiu: 5,5 km, +700 m

Montserrat: la muntanya sagrada. Amb l'Arseni i el Ferrán busquem una via d'iniciació. Una via que no sigui gaire difícil, ben equipada, a l'ombra per no passar massa calor, que pugi dalt d'una agulla i que tingui una baixada senzilla (ràpel d'uns 15-20 m). La via Infidel a l'agulla La Cara de Mico, al sector de La Plantació, reuneix aquestes condicions: una classica facileta.

Avui és dissabte. Acostumats a escalar entre setmana, no caiem en que un cap de setmana el parking del monestir estarà a tope... Total: casi una hora d'espera abans de poder entrar i els laterals de la carreta ocupats als llocs o més amunt o més avall pots deixar el cotxe. L'aparcament són 6,50€, que amb la tarjeta federativa serán 4€. Tot seguit, ens dirigim a les escales que hi ha derrere el monestir i comencem a pujar pel camí de Sant Jeroni. Poc després de passar la Gorra Frígia i abans d'arribar la mirador agafarem un camí a mà esquerra que ens porta més avall fins al Centinella. Just al davant d'aquest hi ha unes fites a l'esquerra i un camí que seguim fins a la paret. Una mica més amunt, a peu de via, una gran pedra ens barra el pas. Veurem els paraboles grocs. La via està tota equipada al estil d'en Guillem i són quatre llargs de dificultat máxima obligada V+.

Primer llarg (35 m, 11 parabolts): començament vertical sobre un gran bloc (V), ben equipat amb parabolts grocs casi cada 1,5 m. Qualitat de la roca excel•lent. A mida que anem pujant la placa va perdent verticalitat i la dificultat baixa a IV per després passar a III fins la primera reunió amb dos parabolts grocs.

Segon llarg (30 m, 7 parabolts): continuem en una rampa de III que puja en diagonal cap a l'esquerra. Un petit tram de IV- ens deixa a la segona reunió de dos parabolts grocs, a prop d'uns arbustos.

Tercer llarg (25 m, 6 parabolts): passem per uns trams de IV- fins a un llavi on trobem dos parabolts (un d'ells oxidat), però no fem la reunió aquí. Seguim fins a la reunió més amunt amb passos de III a peu d'una canal amb 3 parabolts. En aquest llarg vigilarem la roca ja que és trencadissa.

Quart i últim llarg (33 m, 13 parabolts): després d'un curt flanqueig cap a l'esquerra equipat de 2 parabolts, pujem per una canaleta amb un pas de V+ però que es pot fer en A0e. Se surt a la dreta en un pas de V i seguim amb dos tramets de IV i III. Arribem a peu d'una curta canal amb un passet de IV i arribem al cim, amb una reunió de dos parabolts amb anella.

Descens per un ràpel d'uns 15-20 m des de la mateixa reunió. Una vegada al coll, continuem per la roca fins una clariana on baixem cap a l'esquerra a través del bosc, fins a la pista de Camí Nou de Sant Jeroni on agafem el mateix camí d'anada fins al pàrquing del Monestir.
Kruispunt

Corriol petit a l'esquerra (1.020 m)

Kruispunt

De baixada agafar les escales (975 m)

Kruispunt

De pujada agafar a la dreta (973 m)

Waypoint

Fi del ràpel (1.050 m)

Waypoint

Peu de la via Infidel (975 m)

Waypoint

Peu de via de la Paparra (950 m)

Waypoint

Cim de la Cara de Mico (1.072 m)

Sacred architecture

Monestir de Montserrat (730 m)

Commentaar