Tijd  5 uur 42 minuten

Coördinaten 6442

Geüpload 11 februari 2016

Uitgevoerd februari 2016

 • Score

   
 • Informatie

   
 • Gemakkelijk te volgen

   
 • Omgeving

   
-
-
707 m
233 m
0
4,4
8,8
17,54 km

1226 maal bekeken, 51 maal gedownload

nabij Capçanes, Catalunya (España)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fotos ruta Capçanes dia 11-02-16 :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


11 de febrer de 2016


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


VALORACIÓ GLOBAL :
Vull comentar per que hem qualificat de difícil aquesta ruta. De fet l’únic punt conflictiu és el pas equipat de lo Grauet, la resta de la caminada la podríem catalogar de fàcil.
Si anéssim un grup amb molts caminadors en arribar a la primera cadena la majoria desfaria camí. Amb mullat, com avui, encara amb més raó.
Darrerament s’han incorporat al wikiloc noves activitats esportives, però l’apartat senderisme continua sen massa ampli. Cal poder agrupar les rutes per muntanyes que, sense ser uns Pirineus, presenten dificultats. Aquesta ruta, com moltes altres, en és un clar exemple.
També tenim la opció d’englobar-la com a via ferrada i qualificar-la de fàcil, però no em sembla adient per no ser la idea de la sortida.

APROXIMACIÓ :
A Capçanes agafem la pista asfaltada que duu a Mas Collet. Deixem enrere una primera cruïlla. En arribar a la segona, un pal indicador ens mostra la pista que hem de seguir. Podem deixar 2-3 cotxes a la dreta ( wpt 01) tot seguint la pista principal.

ORIENTACIÓ i GPS : ( Moderada )
Al Mas del Cosme ( wpt 05 ) desfem camí fins el pal indicador que mostra el camí a lo grauet. Poc després hem de vigilar i anar a la dreta ( fites ) . Fins arribar al peu del pas equipat, millor portar GPS ja que, tot i trobar fites i alguna pintura, hi ha diversos trams perdedors.
Un cop passat lo Grauet cal anar a l’esquerra per trobar les pintures blaves que ens duran a trobar el GR 7 ( wpt 07 )

DIFICULTAT Física : ( Fàcil )

DIFICULTAT Tècnica : ( Moderada + )
Bàsicament pel pas equipat

PASSOS PERILLOSOS : ( Lo Grauet )
Diverses cadenes ens permeten superar aquest pas. En un parell de llocs cal a més estirar prou les cames. Com quasi sempre, de baixada sembla força més perillós.

DESCRIPCIÓ :
Com sempre, els wpt pretenen indicar els punt més significatius, interessants i conflictius de la caminada.
El trams des de la Caseta de la Vall ( wpt 02 ) fins lo Grauet ( wpt 06 ) és preciós. També sorprèn la baixada per GR 7 fins la Fou. Ja més conegut, però amb el seu encant, el bonic poble de Llaberia ( wpt 08 )

TIPUS DE CAMÍ :
Pista fins la caseta de la Vall ( wpt 02 ). La resta corriols i trams amb força pedra però de bona adherència amb mullat, cosa que avui amb la pluja hem pogut comprovar.

AIGUA :
A la Font Ricorb ( wpt 04) no sempre n’hi ha.

COBERTURA GPS i Mòbil :
Tema GPS sense problemes. Movistar dona, a la seva manera, cobertura

DADES TÈCNIQUES :
Temps en moviment : 4 Hr 38’ . El Track passat pel sedàs del Garmin Connect i pulit al Basecamp

POSSIBLES VARIANTS :
En lloc de tornar per la Fou, podem fer-ho pel forat de Llaberia. Això sí, la baixada és molt més tècnica. Aniríem a trobar la pista per la que hem anat a la caseta de la Vall.

MENJAR :
Ens hem apropat fins a Marça per menjar a l’estació. Restaurant Les Agulles (977 178215). Bon menjar i magnífic tracte. Menú diari de 10,80 €. Tot i estar sols, el menjar molt bo i del dia. Molt recomanable. Els festius menú especial de 20€

BIBLIOGRAFIA :
Ed. Piolet tenen cartografia de Serra de Llaberia ( no massa al dia ).

NOTA :
Com que aquests comentaris van adreçats al Wikiloc , on la majoria dels usuaris empren el GPS, cada cop faré més curta la descripció de l’itinerari i intentaré donar ajut per tenir una “idea global” de la ruta pensant “com i amb” una persona que porta un GPS.
Quan faig la valoració de la dificultat de la ruta, sempre em refereixo a la tècnica. La part física, al menys per a mi, són uns números que tothom te que adaptar al seu estat de forma. Malgrat tot, crec que no hi ha una “fórmula màgica” d’us universal que elimini la visió subjectiva
Així en lloc d’estendre’m en una literària descripció del recorregut, intentaré donar la suficient informació per a que el lector sàpiga, abans de sortir, el que es trobarà a la ruta. De fet, només vull explicar la informació que jo busco en una ruta penjada per un company al wikiloc ----
Diuen que una imatge val més que cent paraules, per això pujo part de les fotos que faig a cada sortida. Donen una bona primera visió dels llocs.
Trobo a faltar l’apartat de “muntanya” dins el wiki. Està molt clar el que és alpinisme, però al menys per a mi, el terme “senderisme” és massa ample i fa difícil la valoració de la dificultat tècnica i Física.
parkeren

01 Corral Gavaldà (Aparca)

01 Corral Gavaldà 11-02-16
panoramisch

02 Caseta de la Vall

02 Caseta de la Vall 11-02-16
Kruispunt

03 Corriol

03 Corriol 11-02-16
fountain

04 Font Ricorb

04 Font Ricorb 11-02-16
Rom

05 Mas de Cosme

05 Mas de Cosme 11-02-16
Risico

06 Lo grauet

06 Lo grauet 11-02-16
Kruispunt

07 Troba GR7

07 Troba GR7 11-02-16
Waypoint

08 Llaberia

08 Llaberia 110216
Kruispunt

09 La Fou

09 La Fou 11-02-16
Kruispunt

10 PR 91

10 PR 91 11-02-16
Waypoint

11 Racó Sendal

11 Racó Sendal 11-02-16

1 reactie

 • SENDERS.GRUP 26-sep-2017

  Ik heb deze route gevolgd  Bekijk in detail

  Lo Grauet , curt però tècnic