Tijd  6 uren 9 minuten

Coördinaten 1070

Geüpload 23 oktober 2019

Uitgevoerd augustus 2011

-
-
789 m
243 m
0
5,1
10
20,44 km

110 maal bekeken, 9 maal gedownload

in de buurt Salas, Asturias (España)

Etapa 3a... dia 15 d'Agost: Una altra jornada plenament rural, entre prats i boscos (molts castanyers). En els primers vuit quilòmetres s’ascendeix des dels 240 metres d'altitud de Salas fins als 660 de la Espina; després avancem amb desnivells més suaus, encara que freqüents, arribant als gairebé 800 metres d'altitud, però com a contrapartida és un dels més bells d'aquest Camino, ple de casalots, quintanes ... etc.
Com ha estat plovent part de la tarda d’ahir, tota la nit i una part del matí, entre Bodenaya i Tineo tenim fang per regalar, però així és el camí ... avui toca fang !!.
Només sortir de Salas, es camina per una agradable i tranquil·la pista al costat del riu Nonaya, entre roures i castanyers, guanyant poc a poc altitud fins el llogaret de Porciles. A partir d'aquí el camí va planejant fins Bodenaya, sota el Alto del Rebollin, coberta de eòlics.
Darrere del cementiri, es troba el Crucero de Bodeyana i a uns pocs metres l'Església de Santa Maria. Es creua la N-634 per allunyar-se de la població i assolir de seguida la localitat de La Espina, on passat el tanatori, hi ha una àrea de descans per a pelegrins, amb màquines de venda automàtica, entrepans, parafarmàcia, etc ... parada per esmorzar i de seguida es reprèn el Camino.
En sortir de La Espina, seguint una sender que avança al costat d'un muret de pedra, el fang comença a prendre protagonisme. En poca estona s'arriba La Pereda, on es troba l'ermita del Cristo de los Afligidos.
Es gira a la dreta al costat del temple per ascendir fins a la fuente del Reconco, situada al barri del mateix nom. A mesura que es va pujant, les vistes de la plana són extraordinàries. El camí condueix a diversos llogarets i barris pertanyents a la parròquia de La Pereda, com El Espín o Bedures, on està ubicat el molí de Bedures, el molí més fotografiat d'aquest Camino. Es transita entre roures, per camins de terra, amb algun repetjó fort, fins a baixar de nou a la carretera a l'alçada del Pedregal,
L'itinerari segueix per la N-634, que de seguida es deixa a l'alçada del Crucero del Pedregal, per desafiar de nou al fang, aquest cop magnificat amb una bona dosi d'aigua inclosa. Aquest tram de gairebé quatre quilòmetres fins a Santa Eulàlia, gairebé sense referències, se situa sota la Sierra de Tineo. La ruta passa pel costat de Santa Eulàlia, sense entrar. Ja queda poc per arribar a Tineo. L’itinerari, envolta el camp de futbol per arribar al Camp de San Roque, lloc simbòlic per als tinetenses, on es troba la Capella de San Roque, construïda a la fi del segle XIV, quan els pelegrins francesos van fer popular la imatge del sant i el seu gos, segueix pel Paseo de los Frailes, camí de tradició jacobea, vorejat d'arbres mil·lenaris, des del qual es contemplen meravelloses vistes. Aquí es troba l'escultura i rellotge de sol en honor als pelegrins i on pot llegir-se: "viator horam aspice et abi viam tuam" (caminant, mira l'hora i continua el teu camí). Tineo és la capital del concejo e important vila de l'occident d'Astúries. Declarada Conjunt Històric, amb mostres arquitectòniques des del Romànic als nostres dies. Els seus barris de Pico la Villa y Fondos de Villa conserven l'arquitectura tradicional
Es pernocta a l'alberg de pelegrins de Tineo, Mater Christi...i demà més!!!
_____________________________________________________________________________
Etapa 3 ª... día 15 de Agosto: Otra jornada plenamente rural, entre prados y bosques (muchos castaños). En los primeros ocho kilómetros ascendemos desde los 240 metros de altitud de Salas hasta los 660 de La Espina; luego avanzamos con desniveles más suaves, aunque frecuentes, llegando a los casi 800 metros de altitud, pero como contrapartida es uno de los más hermosos de este Camino, colmado de casonas, quintanas…etc.
Como ha estado lloviendo parte de la tarde, toda la noche y una parte de la mañana, entre Bodenaya y Tineo tenemos barro para regalar, pero así es el camino…hoy toca barro!!.
Nada más salir de Salas, se camina por una agradable y tranquila pista al lado del río Nonaya, entre robles y castaños, ganando poco a poco altitud hasta la aldea de Porciles. A partir de aquí el camino va llaneando hasta Bodenaya, bajo el Alto del Rebollin cubierta de eólicos.
Detrás del cementerio, se halla el Crucero de Bodeyana y a unos pocos metros la Iglesia de Santa María. Se cruza la N-634 para alejarse de la población y alcanzar enseguida la localidad de La Espina, donde pasado el tanatorio, se encuentra un área de descanso para peregrinos, con máquinas de vending, bocadillos, parafarmacia, etc…parada para desayunar y en seguida se retoma el Camino.
Al dejar La Espina, siguiendo una senda que avanza junto a un murete de piedra, el barro comienza a tomar protagonismo. En poco rato se alcanza La Pereda, donde se halla la ermita del Cristo de los Afligidos.
Se gira a la derecha junto al templo para ascender hasta la fuente del Reconco, situada en el barrio del mismo nombre. A medida que se va ascendiendo, las vistas de la llanura son extraordinarias. El camino conduce a varias aldeas y barrios pertenecientes a la parroquia de La Pereda, como El Espín o Bedures, donde está ubicado el molino de Bedures, el molino más fotografiado de éste Camino. Se transita entre robles, por caminos de tierra, con algún repecho fuerte, hasta bajar de nuevo a la carretera a la altura de El Pedregal,
El itinerario sigue por la N-634, que en seguida se deja a la altura del crucero de El Pedregal, para desafiar de nuevo al barro, esta vez magnificado con una buena dosis de agua incluida. Este tramo de casi cuatro kilómetros hasta Santa Eulalia, sin apenas referencias, se sitúa bajo la sierra de Tineo. El Camino pasa junto a Santa Eulalia, sin entrar, ya queda poco para llegar a Tineo. La ruta, rodea el campo de fútbol para llegar al Campo de San Roque, lugar simbólico para los tinetenses, donde se encuentra la Capilla de San Roque, construida a finales del siglo XIV, cuando los peregrinos franceses hicieron popular la imagen del santo y su perro, sigue por el Paseo de los Frailes, Camino de tradición jacobea, bordeado de árboles milenarios, desde el que se contemplan maravillosas vistas. Aquí se encuentra la escultura y reloj de sol en honor a los peregrinos y donde puede leerse: "viator horam aspice et abi viam tuam" (caminante, mira la hora y continúa tu camino). Tineo es la capital del concejo e importante villa del occidente de Asturias. Declarada Conjunto Histórico, con muestras arquitectónicas desde el Románico a nuestros días. Sus barrios de Pico la Villa y Fondos de Villa conservan la arquitectura tradicional
Se pernocta en el alberge de pelegrinos de Tineo, Mater Christi... y mañana, más!!!
Fontein

Fuente de Pain

Religieuze plek

Crucero de Bodenaya

Religieuze plek

Iglesia de Santa María de Bodenaya

Bevoorrading

Cobijo de Bodenaya

Religieuze plek

Capilla del Cristo de los Afligidos, La Pereda

Monument

Molino de Bedures

Waypoint

La Millariega

Waypoint

El Pedregal

Religieuze plek

Cruceiro de El Pedregal

Risico

camino muy enfangado

Religieuze plek

Ermita de San Roque (Tineo)

Berghut

Tineo, final de ruta

Opmerkingen