Tijd  4 uur 31 minuten

Coördinaten 1027

Geüpload 29 december 2017

Uitgevoerd december 2017

-
-
533 m
240 m
0
2,8
5,5
11,07 km

168 maal bekeken, 9 maal gedownload

nabij El Hospital, Catalunya (España)

Interesant recorregut per la gran diversitat de panoràmiques que es poden gaudir. Sorprenent l’Avenc de l’Esquerrà (336 m de profunditat).
Les millors panoràmiques no s’albiren de dalt del Puig de la Mola, sinó d’uns cent metres abans d’arrivar-hi.
A l’anada la major part son senders, a la tornada la major part es pista alternant ciment i terra.
parkeren

APARCAMENT

APARCAMENT
Risico

CREUEM CARRETERA I PAL

Ull al traffec rodat, el GR continua per entre les cases del barri de l'Hospital.
Brug

PONT I HOSPITAL

Els trobem a la sortida de entre les cases.
Informatie

PAL

En una gran plaça, seguim el GR cap a l'esquerra.
Kruispunt

BIFURCACIÓ A LA DRETA

Una série de senderes deriven del principal que está senyalitzat amb rétols de la diputació de Barcelona, sempre he de seguir el GR 5 vers l'Avenc de l'Esquerrà, excepte una bifurcació on no hi ha informació i hem de seguir el de la dreta.
Kruispunt

ENCREUAMENT

Després de un tram de sender en pujada i ple de grans pedres fem cap a una pista qque seguim cap a la dreta sempre pel GR 5, durant molt poca estona
Kruispunt

ENCREUAMENT

La pista gira fort cap a la dreta. un camí bé per l'esquerra (cadena) i marxa per la dreta, el seguim.
Grot

AVENC DE L'ESQUERRÀ

El mes profund del Garraf amb els seus 336 metres explorats. Es a la dreta de la pista en un petit replà apta per a vehicles. No cal sortir a la pista, seguim un corriol a l'esquerra entre l'avenc i la pista que mes tard la creua i puja fort.
Kruispunt

GR I CORRAL

El GR creua la pista i puja per un sender fins el corral de l'Esquerrà que deixem a l'esquerra per seguir una nova pista cimentada cap a l'esquerra pujant suau.
Kruispunt

CRUILLA GR 7 AMB GR 92.3

Seguim una pista cimentada a trams fins fer cap a l'encreuament de GR's on seguim cap a l'esquerra el GR 92.3 vers el Puig de la Mola tot deixant el GR 5 que marxa cap a Sitges.
Waypoint

COTA 500

Un lloc idoni per a comprobar la exactitud en alçada del aparell de GPS. A la cota 500 el meu aparell senyala 501 metres, el que significa un 0,2% de error en alçada.
piek

CIM PUIG DE LA MOLA

El sender fa cap a una pista que seguim a l'esquerra fins el cim on hi ha una torre de vigiláncia. Per seguir, segons el planol, el GR surt del cim pel sud-est. Res més lluny de la realitat. ja que el que s'ha de fer es retornar sobre les nostres pases fins el punt on hem sortit del sender i en aquest lloc seguir la pista cap a la dreta (hi ha balises que indiquen el camí correcte).
Kruispunt

EL GR 92.3 MARXA PER LA DRETA

Tampoc está ven marcat el recorregut del GR 92.3 en aquest lloc, ja que segons el plànol ataca el turó del Espinadar des de el nord, i en realitat ho fa pel sud-oest. Poc després iniciem una forta baixada per pista cimentada. Bones panoràmiques de la serra de Montserrat.
Risico

TRAM DE CIMENT I TERRA

El sól de la pista alterna ciment i terra mentre veiem al dabant nostre la imatge de la muntanya descarnada per una cimentera. Es el Garraf!.
piek

PUIG DE L'ESCANYADOR (477 m)

Molt imperceptible, just en ell iniciem una llarga i costaruda baixada per pista cimentada.
panoramisch

VISTA PUIG DE L'ANTIG I PARC DEL GARRAF

Es molt sorprenent que en un Parc Natural es permetixi l'explotació indiscrimanada de variés cimenteres, i la consequent destrucció de les muntanyes i del patrimoni natural, però clar, Barcelona necesita ciment, grava i altres elements de la natura per a la construcció, i la pela... es la pela. Aviat no quedaran mutanyes ni platjes al mon industrialitzat.
boom

PISTA PER PINAR

En la zona on hi ha l'avenc del Pla de les Basses (sense identificar) i el pou dels Pedrissos (tampoc identificat) la pista passa per un bonic i ven estructurat pinar.
Kruispunt

BIFURCACIÓ

El pinar va desapareixent i en aquest lloc deixem l'ampla pista per un camí a l'esquerra.
Risico

POU DEL ROS (SEC)

Entre els alts pins i a la vora dreta del camí. Roman derruït en part i completament sec. Cal anar en compte de no patir un ensurt.
panoramisch

VISTA OLESA I HOSPITAL

Poc a poc el nostre camí fa cap a la fi i ja avistem la població d'on hem sortit.
Rom

CORRAL

Passem vora unes antigues parets d'un gran corral.
parkeren

FINAL

El nostre final del recorregut es passat el barri de l'Hospital de Olesa que no deixem d'admirar i fer unes fotografies per lo interessant del llogaret.

Commentaar