Moving time  5 uur één minuut

Tijd  6 uur 32 minuten

Coördinaten 2800

Geüpload 20 januari 2019

Uitgevoerd januari 2019

-
-
1.281 m
526 m
0
4,0
8,1
16,16 km

222 maal bekeken, 5 maal gedownload

nabij Rimetea, Alba (România)

ATENTIE!!! O BUNA PARTE DIN ACEST TRACK A FOST FACUT PE POTECI FARA MARCAJE TURISTICE. Daca urmaresti acest track o faci pe propria răspundere.
CAREFUL!!! A GOOD PART OF THIS TRACK WAS FOUNDED WITHOUT TOURISTIC MARKING. If you watch this track you do it on your own responsibility.

Bekijk meer external

parkeren

Rimetea

Centrul satului - punctul de plecare in traseu ( marcaj banda rosie)
Informatie

Photo

trasee ce pleac din acest loc
Kruispunt

Schimbare directi spre stanga

foto

Photo

foto

parasire marcaj -

de aici incepe poteca fara marcaje turistice.
foto

Photo

foto

Photo

foto

Photo

foto

Photo

foto

Photo

foto

Photo

piek

Varful Ardascheia

foto

Photo

foto

Photo

foto

Photo

foto

Photo

Rom

Cetatea Trascaului (Coltesti)

Cetatea Trascăului (în a doua jumătate a secolului al XX-lea numită și Cetatea Colțești, în maghiară Torockóvár), situată la vest de satul Colțești (în maghiară Torockószentgyörgy, în germană Sankt Georgen) și la cca 5 km sud-vest de comuna Rimetea (în maghiară Torockó, în germană Eisenburg), județul Alba, a fost construită în jurul anilor 1296 de vice-voievodul Thorotzkay din Trascău, ca cetate locuibilă și de refugiu. A fost ridicată cu premeditare pe vârful abrupt al unei klippe calcaroase, în urma invaziei tătare (mongole) din anul 1241, când au fost produse pagube însemnate localităților Trascău și Sângiorgiu. Placă comemorativă pe turnul nordic (Colţeşti, 1832) Pe turnul nordic, înalt de aproximativ 20 m, se păstrează o inscripție care menționează ca familia Thorotzkay a construit castelul în secolul al XIII-lea[1]. Inscripția de pe placa veche de piatră (traducere din limba maghiară): Cetatea familiei Thorotzkay. Construită de Thorotzkay Illés, vice-voievodul Ardealului, la finele secolului al XIII-lea. Arsă de trupele generalului Tiege în 1703. Acest panou s-a executat în anul 1832. În anul 1470 cetatea a fost confiscată de regele Matia Corvin și dată voievodului Transilvaniei. În 1510 a revenit nobililor de Trascău (Thorotzkay), iar în 1514 a fost devastată de țăranii conduși de Gheorghe Doja. Cetatea Trascăului, foto: 2008. Opunându-se anexării Transilvaniei de către Casa de Austria (Habsburg) în cadrul revoltei Curuților, familia nobililor de Trascău (Thorotzkay) a fost eliminată de pe scena istoriei, odată cu cetatea lor, distrusă în anul 1703 de către trupele imperiale austriece conduse de generalul Tiege (Lobonți). Azi se mai păstrează o bună parte din zidurile incintei și cele două turnuri laterale. La mai puțin de patru kilometri de castel, pe dealul Rîmeți, a fost construită încă o fortificație identică, din care acum mai există doar urme vagi, având același scop, de supraveghere și apărare a populației din zonă și a căii comerciale care traversează valea, de atacurile migratorilor. sursa Wikipedia

Commentaar