• Foto van CASA DE LA NEU DE FARTARITX DES RACÓ PEL CAMI DES NINOT
 • Foto van CASA DE LA NEU DE FARTARITX DES RACÓ PEL CAMI DES NINOT
 • Foto van CASA DE LA NEU DE FARTARITX DES RACÓ PEL CAMI DES NINOT
 • Foto van CASA DE LA NEU DE FARTARITX DES RACÓ PEL CAMI DES NINOT
 • Foto van CASA DE LA NEU DE FARTARITX DES RACÓ PEL CAMI DES NINOT
 • Foto van CASA DE LA NEU DE FARTARITX DES RACÓ PEL CAMI DES NINOT

Tijd  één uur 56 minuten

Coördinaten 566

Geüpload 3 maart 2019

Uitgevoerd februari 2019

-
-
710 m
121 m
0
1,1
2,3
4,5 km

163 maal bekeken, 10 maal gedownload

nabij Lluc, Baleares (España)

Es tracta de una ruta molt recomenable per la gran bellesa del paissatge que podem anar contemplant al llarg de tota l'ascenssió. Començarem deixant el cotxe a prop del pi de Son Grua. D'aquí ens dirigim de cap a la finca des Pujol, pel tram del camí vell de lluc a pollença o Pollença a lluc, a on hem de botar una barrera que té una espècie d'escala habilitada per a poder pasar sense problemes, cal remarcar que ens trobem a un camí públic i sempre que respectem les propietats privades per les que transitem, tenim el dret de pas garantit, la qual cosa no ens dóna dret a fer el que volguem, ni ha sortir-nos dels camins que estan perfectament assenyalats. Des d'Aquí seguirem el camí ben marcat fins a que trobem un indicador que ens senyala el camí cap a Campanet i el Puig Tomir. A partir d'ara i fins a Fartaritx des racó trobarem clarament les fites que ens menaran pel camí que pren nom de la roca amb forma allargada i punxaguda que anomenan del Ninot, , la cual destaca des de ben enfora. Un pic arribem a una barrera a la part alta d'aquest camí, entram a la finca de Fartaritx des Recó. Seguirem una estona més pujant pel camí fins que arribem a la part alta d'aquesta finca que juntament amb Fartaritx den Vila conformen una unitat territorial propietat den Rolf Shultz, un home, certament entranyable, que está fent una gan feina de recuperació d'aquestes contrades i que a més ha senyalitzat els camins perquè els senderistes poguem gaudir de totes les rutes que passen per la seva finca, i que ens permetrien anar, com és el cas d'avui, fins a la la casa de neu, i d'allà cap al Tomir, o al Puig de Ca, o fer una volta fins a Miner, o envoltar el Puig Tomir per Alcanella...... O bé, agafar la pista que ha cedit el propitari de fartàritx per a pujar fins al coll de Miner i baixar fins a Campanet.
També podríem voltar a l'esquerra un pic arribem als primers camps de conrreu de Fartaritx, des del cami des Ninot, seguint els primers cartells que trobem i anar cap a Fartaritx gran i tornar a Pollença.
I és que hi ha tantes opcions de ruta des d'aquí.
Només vos deman que respecteu la intimitat de la propietat i si trobau en Rolf per la finca, i sabeu anglés o alemany, aprofitau per parlar amb ell, vos donareu conta de que, tan de bo tots els forans que compren propietats a la Serra, i molts de mallorquins, focin tan raonables i respectuosos com ho és en Rolf. Tan sols es tracta de respectar el seu dessitg de no anar per la seva finca ni amb biciclete ni amb cans, doncs té una explotació d'ovelles i altrs animals que van a lloure per la finca.
Un pic tocats els primers camps i havent sortit del camí de pujada ens toca seguir les indicacions dels cartells i dirigir-nos pasasnt a prop de les cases per la ruta que marca el track deixant els camins que vagin sortint al nostre pas i que son de propietat privada i a on certament no se ens ha perdut res a més de que no tenen gaire interès. ens dirigirem cap a la font de la Roda, molt cabdalosa, al manco el dia que la visitarem noltros.
Desde aquí el camí ens situa molt a prop dels penyasegats que tenim al davant fins a arribar a la casa de neu de Fartaritx, la única casa de neu coberta que es conserva a Mallorca i que és un luxe i satisfacció poder contemplar-la encara en un estat que ens permet imaginar-nos la gran feina que feien el navaters d'altre temps. Molt important no fer-la malbé doncs la coberta comença a estar afectada pel pas dels anys.
Ara tan sols ens toca triar què feim. Tornam pel mateix camí, seguim fins al Puig Tomir, arribam al coll de Miner i pujam al puig de ca....... voltros triau.Gaudiu de Fartaritx i del seus camins i que sigui per molts d'anys. Vos deix el link a la web de la finca a on podreu trobar més informació i les dades meteorològiques ben actualitzades: http://www.fartaritx.com/es/
Waypoint

Arribam a Fartaritx cruce cap a pollença, cami ninot i puig tomir

Waypoint

Segon cruce i prohibicio de camí privat

Waypoint

entrada a les cases. NO PASSAR

Waypoint

DESVIO

Waypoint

FONT RODA

Waypoint

CASA NEU

1 reactie

 • Foto van Tencunsomierasolivar

  Tencunsomierasolivar 10-mrt-2019

  Sa vida ens dona l'oportunitat de conèixer si volem a persones que ara son entranyables i en la nostra ignorància eren kartofen arruixats de l'illa. Res és blanc o negre, sols noltros que posam o llevam adjectius i rectificam o reafirmam errors comesos.
  Enguany i després de la fallida de l'any passat esper arribar a sa cuculla per aquí o per allà i qui sap si mel trob, entranyable homenet si no m'arruixa per ser tant ase, i si és així el saludaré.
  Bona ruta, la tendré en compta.