Coördinaten 346

Geüpload 17 juli 2017

-
-
2.510 m
1.673 m
0
2,4
4,8
9,69 km

955 maal bekeken, 16 maal gedownload

nabij Farrera, Catalunya (España)

De Tirvia fins a Farrera per carretera asfaltada. De Farrera a la Coma de Burg per pista forestal. Un cop a les Bordes de Burg de Farrera inici de l'itinerari. Pujada pel riu fins a l'Estany de Burg de Farrera, vista de la morrena glacial que va obturar l'estany de Burg. Pujada entre cordons morrènics passant per molleres i basses fins arribar a un extens prat. Pujada cap a la Font Negra per la canal fins assolir la part alta de l'explanada. Baixada fins al Coll de la Màniga. Opció de pujar al Pic de la Màniga i carenar pel vessant fins baixar per la tartera. La baxada s'efectua novament entre cordons morrènics fins a l'Estany de Burg i d'aquí a les Bordes.
panoramisch

Morrena de l'Estany de la Coma de Burg

Petita elevació que tanca l'Estany de la Coma de Burg. Aquest cordó morrènic te una edat d'uns 16 a 18 mil anys.
Meer

Estany de la Coma de Burg

Estany format per l'obturació del cordó morrènic que se sitúa a l'Oest. Te una profunditat de pocs metres a l'època del desglaç. El gruix de sediments és proper als 16 - 20 m de fondaria. La taxa de sedimentació és de l'ordre d'un mm a l'any.
Meer

Mollera

Mollera entre cordons morrènics
Archeologische opgraving

Prat

El prat se situa entre el vessant i els arcs morrènics. En aquest indret s'han trobat cagaferros de proto-siderurgia de ferro.
geocache

Coll de la Font Negra

Pel coll de la Font Negra es pot observar diferents litologies, roques clares i fosques que contenen fauna del Devonià inferior o del Silurià.
panoramisch

Cap del Ras de la Font Negra

Sector aplanat que correspon al fons d'una antiga vall al peu del pic de la Màniga.
Bergpas

Coll de la Màniga

En el sector entre el Cap de la Font Negra i el Coll de la Màniga hi han diferents trets periglacials, terrassetes, lòbuls de solifuxió i rills. Ja baixant del Coll hi ha un important barranc que s'ha fet en el contacte entre les pissarres fosques i les calcàries (roques clares).
piek

Pic de la Màniga

El pic de la Màniga és d'alçada modesta però la pujada des del Coll de la Màniga és feixuga en fer-se durant la part del dia més solejada.
Risico

Sakung

Aquest sector de l'itinerari és molt difícil. Millor tornar pel Pic de la Màniga. És un sector deprimit de la carena que indica un moviment del vessant a favor de la gravetat. És la cicatriu d'una falla.
Risico

Sakung

Sector de molt difícil accès. Zona deprimida a prop de la carena que indica un moviment del vessant a favor de la gravetat, és la cicatriu d'una falla.
parkeren

Pista de la Coma de Burg de Farrera

Arribada i sortida de l'itinerari. La Coma de Burg també va ser escenari de les trinxeres de la guerra civil per protegir a Tirvia dels bombardejos dels nacionals.

Commentaar