Tijd  7 uur 37 minuten

Coördinaten 2510

Geüpload 6 oktober 2019

Uitgevoerd oktober 2019

-
-
780 m
559 m
0
3,5
7,1
14,13 km

112 maal bekeken, 3 maal gedownload

nabij Font-Rubí, Catalunya (España)

Començem amb Una forta pujada que ens porta de seguida al castell de Font-rubí que en queda poc Roquer, de la Marca, ja és esmentat al segle X. En peu encara té una bon tros de torre i un parell de parets sobre la cinglera. A la part més baixa hi ha les restes de la capella de Sant Miquel.
Seguirem fins arribar a la Font de Conilles, propera al mas de Bolet. hon esmorçarem tambe hi ha una bassa amb peixos, una taula i un banc de pedra.
Despres arribem a la coneguda Cova del Bolet, pot-ser la més popular de la comarca.
A banda de l'entrada principal, veiem dos forats més que hi donen accés. Molt gran, va ser un bon lloc d'estada per humans des de molt antic com ho han anat mostrant les excavacions que si han fet. Malauradament, la cova ha estat molt visitada i això es pot veure en pintades i en l'estat general d'un indret, per altre banda, meravellós.
Seguirem fins arribar a la destacada, l'alterosa Agulla de Valldellós (o de Pereres o de Font-rubí o de Mediona, que així l'hem vist anomenada en diferents llocs) amb els seus 15 metres d'alçada.
Seguidament arribarem al sorprenent lloc del Forat del Pas dels lladres o de la Guineu. Una diàclasi, esquerda a la roca, com l'avenc de La Febró en petit (sense cova). Indret meravellós. Des de dalt, a la cinglera de les Pereres, tenim una vista fantàstica del torrent de les Clivelleres amb l'Agulla de Valldellós, daurada, imponent, amb protagonisme propi. El mas de Clivelleres el veiem a l'altre banda.
De seguida som a la Cova de l'Omella o de l'Ametlla. Una gran sala. No costa gens imaginar-se que fos utilitzat com refugi a la Guerra Civil o que els pastors hi guardessin centeners d'animals. I quines vistes! Es nota que es un indret que ha estat molt fet servir.
i finalment segirem la pista fins arribar al lloc de inici de la ruta
Rom

CASTELL DE FONT RUBI-ERMITA DE ST MIQUEL

UN PESSEBRE FORJAT
Kruispunt

INTERSECCIO

Kruispunt

INTERSECCIO

Kruispunt

INTERSECCIO

fountain

FONT DE CONILLES

Grot

COVA DEL BOLET

foto

l'Agulla de Valldellós

gran roca de 15 metres
Waypoint

PAS DEL LLADRE

Waypoint

PETITA COVA

Waypoint

196

Grot

COVA DE LA ARENA

Commentaar