-
-
760 m
-83 m
0
2,6
5,3
10,6 km

763 maal bekeken, 6 maal gedownload

nabij Gavà, Catalunya (España)

RECORREGUT
1. Av. Eramprunyà amb c/ Joan I de Gavà (sortida). Prenem el Caminet que surt de la rotonda del c/ Can Tries amb c/ Joan I fins a Can Mas, a la carretera BV-2041 en direcció a Begues.
2. Ermita de la Mare de Déu de Bruguers, ermita d’estil romànic, una capella fundada al segle XIII per Ferrer de Santmartí, senyor d’Eramprunyà.
3. Roca Foradada. Després de l’ermita, agafem el sender GR-92. A pocs metres ens trobarem la Roca Foradada, una formació geològica que forma un arc quasi perfecte. A partir d’aquí, les vistes són espectaculars.
4.Replà envoltat de pineda. Després continuem per la dreta. Per sobre nostre ja són visibles les restes del castell. Encara queda una mica per arribar, fins arribar a una pista ampla que puja de la carretera i on cal girar cap a la dreta.
5. Ermita de Sant Miquel i Castell de Bruguers. Després d'un curt tram, s'entra dins del recinte emmurallat. Des d’aquí es pot contemplar (si el temps ho permet) gran part del Baix Llobregat, la Mediterrània, el Tibidabo, Barcelona fins al Montseny i Montserrat.
6. Cova de Bruguers. Per anar a la Cova, tornem al replà de la pineda i seguim per un camí una mica tancat per vegetació, que serpenteja prop del cingle. La cova és peculiar, esculpida artísticament pel vent. Per accedir a la cova, cal baixar per una canal equipat amb un cable d’acer, el qual ens serà de molta ajuda a l’hora de tornar a pujar.
7. El retorn es fa per una pista que baixa en direcció a La Sentiu de Gavà i que surt prop de la cova. .
9. Arribada a l'av. Eramprunyà amb c/ Joan I de Gavà.

Commentaar