Tijd  5 uren 58 minuten

Coördinaten 1544

Geüpload 17 november 2020

Uitgevoerd november 2020

-
-
1.049 m
507 m
0
3,2
6,4
12,8 km

87 maal bekeken, 8 maal gedownload

in de buurt Sant Llorenç Savall, Catalunya (España)

Una preciosa circular des del Marquet de les Roques (Sant Llorenç Savall), tot ascendint als cims de la ROCA SERENY (804m), el QUEIXAL CORCAT i el MONTCAU, i passant pel Castell de Pera, la Canal del Llor i la Font del Llor, etc.. al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac (Vallès Occidental).
Ruta una mica exigent, per desnivell i per ser una mica aeria.
Parkeren

01 Inici final

Foto

02 El Marquet de les Roques

El Marquet de les Roques és un casal modernista del municipi de Sant Llorenç Savall protegit com a bé cultural d'interès local. Està situat en el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Brug

03 Pont De La Muntada

Foto

04 La Muntada

El mas de la Muntada està situat al centre de la Vall d’Horta, a la vessant Esquerra del torrent. La primera referencia escrita a la masia és de l’any 1162, quan ja era propietat de la familia Muntada i estava sota control del monestir de Sant Llorenç del Munt.
Kruispunt

05 Cruïlla Castell de la Pera

Kasteel

06 Castell De Pera

El castell de Pera és un castell del municipi de Sant Llorenç Savall, al Vallès Occidental, declarat bé cultural d'interès nacional. És a una alçada de 740,6 m. Està situat a la carena del castell de Pera, la qual s'uneix a Roca Sareny a través del coll de la Costa.
Bergpas

07 Coll Costa

Foto

08 Roca Sereny

Roca Sareny, escrit també a vegades Roca Sereny, és un turó situat al vessant nord del massís de Sant Llorenç del Munt. El cim és allargassat i forma una carena de gairebé uns 300 metres que discorre de sud-oest a nord-est. Té una alçada d'uns 800 m i el punt més alt té una elevació de 804,4 m.
Bergpas

09 Coll Pregona

Top

10 El Queixal Corcat

El Queixal Corcat, una roca enganxada a la carena però que sobresurt. És especial perquè el seu interior es troba buit i s’hi pot pujar fins arribar al cim.
Bergpas

11 Coll Del Llor

Bergpas

12 Coll d'Eres

El Coll d'Eres, al municipi de Mura i al massís de Sant Llorenç del Munt, és on, el 19 de maig del 1961, i a iniciativa de l'activista cultural Joan Morral s'hi erigí un monòlit en honor de Joan Maragall.[
Top

13 Moncau 1056 metres

El Montcau és el segon cim del massís de Sant Llorenç del Munt i del Vallès Occidental, i té 1.056,7 m d'altitud. Està situat a la Serralada Prelitoral al nord de la Mola, es troba a cavall entre els termes municipals de Sant Llorenç Savall i Mura i les conques del Llobregat i el Besòs.
Fontein

14 Font Del Llor

És una de les grans fonts i de les més conegudes del massis de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. El seu nom és mil.lenari. Ja es troba citat en documents del 1068 com a font Loreda. Amb aquest topònim també és designa des de fa mil any al coll que, sota el Coll d'Eres i els Emprius, separa la Vall d'Horta i la fondalada de la Vall. Igualment va existir durant molt temp el mas de Llor, del qual només es conserven unes ruinesa al turó situat davant el Marquet de les Roques.

Opmerkingen