Tijd  3 uur 25 minuten

Coördinaten 1144

Geüpload 5 januari 2015

Uitgevoerd januari 2015

 • Score

   
 • Informatie

   
 • Gemakkelijk te volgen

   
 • Omgeving

   
-
-
951 m
814 m
0
3,1
6,2
12,38 km

1130 maal bekeken, 40 maal gedownload

nabij Castillo de Villamalefa, Valencia (España)

CASTILLO DE VILLAMALEFA - MAS DEL ROYO - MAS DEL POU - MAS DE LA GRANELLA - MAS DE ROQUE CHIVA - CASAS DE PERET - CASTILLO DE VILLAMALEFA
La ruta s'inicia al carrer Carretera del Castillo de Villamalefa (en valencià, el Castell de la Vilamalefa). Agafem la pista que puja cap al cementeri i l'Ermita del Crist del Calvari. La seguim sense abandonar-la. Poc més endavant hi ha una xicoteta capelleta amb un retaule ceràmic devocional al seu interior. En aquest tram, gaudim d'unes magnífiques vistes del massís del Penyagolosa.
Finalment, arribem al Mas del Royo, ubicat a vora pista. El fotografiem i continuem el nostre camí sense desviar-nos en cap moment. Deixem un cercat, a mà esquerra, i uns metres més enllà apareix a la nostra dreta una construcció enrunada. Darrere d'ella està el Mas del Pou, que veiem des de la nostra posició.
Continuant recte per la pista ens trobem amb un encreuament. Tombem a mà dreta, per una pista. Finalment, al nostre davant apareix un camp amb oliveres i una senda empedrada. L'agafem. Sense abandonar-la en cap moment, arribem a La Granella. Aquest mas està ubicat just en el límit del terme del Castillo amb el de Ludiente (en valencià, Lludient), i fins i tot alguns dels seus edificis formen part d'aquesta última localitat.
Deixem enrere La Granella i continuem el camí per una pista que ix cap a l'est, però que després tornarà a pujar cap al nord-est. En aquest tram, si ens topetem amb algun encreuament dubtós cal triar el camí de l'esquerra. Al remat, fem cap a la pista que havíem abandonat al prendre el sender de La Granella. La fem en direcció contrària.
Al tercer encreuament, girem a mà dreta cara al Penyagolosa. En la llunyania, de seguida veiem el Mas de Roque Chiva. A mà esquerra ens n'apareix un altre, però no el visitem. Baixem per la pista i tornem a pujar per a arribar a aquest mas. Ens apropem. Des d'ell podem veure també el Mas de Montoliu, a l'est.
Prenem una pista que va cap al nord-oest, en direcció a la CV-190. Just abans d'arribar a la carretera, girem a l'esquerra, passem a tocar del Mas del Prado, que ja havíem observat ben bé des del Mas de Roque Chiva, i continuem el camí vora uns abellars abandonats. Ara apleguem a uns camps treballats. Baixem cap a un caseta en runes des d'on tenim unes precioses vistes de les darreres muntanyes del País Valencià i de les primeres de l'Aragó. Ací la senda és complicada, molt tapada i amb prou de desnivell, perquè descendim cap al fons del barranc Colladico. Baixem un parell de ribassos, i ens endisem en un bosquet on topetem una altra caseta enrunada i un bassot al costat. Continuem la senda i ens incorporem a un camí que voreja el barranc i que ens aboca a la carretera CV-190.
Transitem uns metres per la carretera i, a l'encreuament amb la CV-175, agafem direcció Villahermosa del Río (en valencià, Vilafermosa). Entrem a mà esquerra en les Cases de Peret. Pugem per una carretera a l'esquerra pintada de groc que ens portarà a un bonic mirador des d'on es guaiten el Tis, el Penyagolosa i les muntanyes de Villahermosa i el Puertomingalvo. També des d'allà veiem Cedraman i altres masos ubicats a prop de la CV-175.
Tornem sobre les nostres passes cap a les Cases de Peret, i si mirem amunt veurem allà dalt el Mas del Colladico. Ens reincorporem a la CV-175 i prenem la CV-190 en direcció al Castillo. Ens trobem una fonteta vora carretera.
Arribem novament al nucli urbà del Castillo de Villamalefa i donem per finalitzada la ruta.
Ermita del Crist del Calvari
Capelleta
Vista del Penyagolosa
Mas del Royo
Vista d'un mas
Vista del Mas del Pou
Caseta enrunada
Recte
Dreta
Vista de Benachera
Vista de La Granella
Bassot
La Granella
Esquerra
Esquerra
Dreta
Recte
Vista d'una construcció enrunada
Dreta
Vista del Mas de Roque Chiva
Bassot
Mas de Roque Chiva
Caseta
Bassot
Construcció enrunada
Dreta
Esquerra (CV-190)
Barranc Colladico
Casas de Peret
Dreta (CV-190)
Font
Vista del Castillo de Villamalefa
Calvari

1 reactie

 • Foto van ivancostur

  ivancostur 5-dec-2018

  Ik heb deze route gevolgd  geverifieerd  Bekijk in detail

  Hay una parte de la ruta que era dificil de seguir, la parte final de la caseta derumbada