szilyke

Coördinaten 729

Geüpload 25 maart 2013

 • Score

   
 • Informatie

   
 • Gemakkelijk te volgen

   
 • Omgeving

   
-
-
527 m
199 m
0
5,7
11
22,72 km

3274 maal bekeken, 23 maal gedownload

nabij Piliscsaba, Pest (Magyarország)

Az országos kéktúra 13. szakasza, amely a Budai-hegységben található. Viszonylag könnyen járható, egy félnapos túrának nevezhetném. Akit részletesebben érdekel, az olvashat a túráról itt: http://vargaszilard.blogspot.hu/

Bekijk meer external

Túránk kezdőpontja, egyben pecsételő hely is. A Pecsétet az állomás épületében, a forgalmi irodában lehet megtalálni.
Nem esik közvetlenül a túra vonalába, azonban érdemes meglátogatni. Jó kilátás és nagyon igényes kialakítás jellemzi a domboldalon fekvő kálváriát.
550 méteres magasságával a környék legmagasabb pontja. Kopár mivoltjának köszönhetően remek kilátásunk lehet a Pilisre, a Hármas határhegyre és a Hárs-hegyre is.
1924-26 között épített turistaház habár nagy jelentőséggel bírt, mára már csak egy emlékfal és egy kőtábla őrzi emlékét.
Közvetlenül a Zsíros-hegy oldalán elhelyezkedő "erdei" kocsma. Szeretettel várja turista és természetjáró vendégeit hétvégéken is.
Sajnos egy klasszikus példája az emberi hanyagságnak, illetve annak következményének. A fák között található rom már tetőszerkezettel sem rendelkezik, a bokrok már a házban is nőnek :)
Túránk során ez az első barlang, amit megpillanthatunk a szemközti hegyoldalban.
A Remete-szurdokba leereszkedve találjuk meg a Remete-barlangot. Az előző kőfülkéhez képest nagyobb, és persze sötétebb is.
Máriaremetére érve túránk első állomása a kegytemplom. Nagyon szép mind az épület mind pedig a hozzá tartozó parkos kert.
Az országos kéktúra 13. szakaszának végállomása. Természetesen ez is pecsételőhely. A pecsét a forgalmi irodában található, ahol a gyerekek készéggel segítenek nekünk.

1 reactie

 • Foto van m0rtim3r

  m0rtim3r 12-dec-2018

  Ik heb deze route gevolgd  Bekijk in detail

  A kékkel jelzett út kicsit változott, de ezzel együtt könnyen követhető.