Tijd  3 uur 55 minuten

Coördinaten 702

Geüpload 13 december 2014

Uitgevoerd december 2014

-
-
1.001 m
757 m
0
2,0
4,1
8,15 km

669 maal bekeken, 15 maal gedownload

nabij Sant Llorenç, Catalunya (España)

Preciosa ruta pels gorgs del torrent d'Estiula (o de la Cabana que és la denominació que trobarem en els senyals que ens indiquen el camí).
La seva dificultat és baixa, excepte pel que fa al perill de relliscades que dependrà de la humitat i gel a les zones obagues. D'altra banda, la bellesa de la ruta (però també la seva dificultat per travessar el torrent, dos cops) dependrà del cabal d'aigua del torrent. En el moment en que s'ha fet la ruta (i les fotos) el cabal era prou important i embellia els gorgs i els salts d'aigua.
Podem arribar-hi en cotxe si des de Campdevànol prenem la GI-401 en direcció a Gombrèn. A uns 3 kms, just abans de l'entrada a un càmping, trobem la pista que ens porta cap a la font del Querol. Per aparcar el cotxe cal pagar 10 euros.
La ruta es pot fer en molt menys temps del que aquí hi ha registrat: es va fer aturant-se per esmorzar i incloent diverses aturades per gaudir dels gorgs i del paisatge en general.
Kruispunt

INDICADOR 1

El camí s'inicia en un pla habilitat per a menjar, adjacent a la zona d'aparcament. Trobarem el primer indicador del "Torrent de la Cabana", amb marques blanques i verdes (més endavant en seguirem de grogues)
Waypoint

TANCA 1

Travessem una de les múltiples tanques, pels ramats, que trobarem durant la ruta.
Rom

MAS ENRUNAT

Waypoint

TANCA 2

Meer

GORG DE LA CABANA

Waypoint

INDICADOR 2

Seguim els senyals blanc i verds de petit recorregut, però també els grocs, que ens acompanyaran en el tram final de la ruta
Kruispunt

INDICADOR 3

El nostre camí seguirà en direcció al gorg de l'Olla, però val la pena fer cas de l'indicador que ens separa del camí principal (després hi retornarem) per anar a veure el gorg de la Tosca.
Meer

GORG DE L'OLLA

Un gorg profund.
Meer

GORG DE LA TOSCA

Entre aquest gorg i el següent trobarem un dels múltiples cartells explicatius del recorregut (alguns d'ells desgraciadament malmesos)
Meer

GORG DEL FORAT

Kruispunt

INDICADOR 4

En aquest punt ens separem lleument de la ruta per anar a admirar el grog Colomer Petit
Rivier

TORRENT 1

En aquest punt haurem de travessar el torrent per a seguir la nostra ruta.
Kruispunt

INDICADOR 5

En aquest punt nosaltres tancarem la ruta circular anant cap a la Font del Querol, però podríem seguir en direcció a Sant Feliu d'Estiula i, finalment, Campdevànol
Meer

GORG PETIT COLOMER

Meer

GORG DEL COLOMER

Potser un dels més bonics del recorregut. I també el darrer. En aquest punt ens caldrà tornar a travessar el torrent d'Estiula per separar-nos, enfilar-nos i per coll Daguí arribar de nou al punt de partida. A partir d'ara deixem el torrent i els seus gorgs i gaudim de les vistes.
Kruispunt

PISTA

Deixem el petit corriol pel que ens hem enfilat i sortim a un camí una mica més ample (primera foto), que seguirem a l'esquerra. Planegem i de seguida trobem un corriol que s'enfila a la dreta (segona foto): és el que seguirem. A l'esquerra ens queda un corriol que, com veiem en els indicadors (tercera foto), torna a baixar cap al gorg Petit del Colomer (o Petit Colomer)
panoramisch

MIRADOR

Des d'aquest punt, un plafó (foto) ens situa en la vista que tenim, en direcció al santuari de Montgrony
Waypoint

TANCA 3

Després de passar una nova tanca (foto) guanyarem, en pocs minuts, una nova perspectiva de paisatge
Kruispunt

INDICADOR 6

Ja en descens, en el coll, trobarem un nou indicador. Seguim els senyals de color groc.
Waypoint

MASIA GAUSACS

La pista passa just per sobre d'aquesta masia. Aneu amb compte: passada la masia, quan la pista s'enlaira, a pocs minuts de camí, heu de seguir per un petit corriol que surt a la dreta.
Kruispunt

INDICADOR 7

En el moment de travessar una nova tanca, trobem un altre senyal, que ens indica que ja sols ens queden 15 minuts de camí fins a la Font del Querol. Fins arribar-hi, en descens, seguirem marques de color groc.
Kruispunt

CAMINET

En aquest punt cal deixar la pista, que s'enlaira, i prendre un corriol, a la dreta, que primer planeja i després iniciarà el descens fins al punt de partida.

Commentaar